top of page

Nank (Naenka) Runner Diver2 slušalice

Verovatno najbolje bone-conduction slušalice sa najširim poljem upotrebe


Uvod

Pre nego iznesem svoja zapažanja o ovim slušalicama radi kompletne transparentnosti napomenuo bih da nam je Naenka poslala ove slušalice za potrebe recenzije. Naravno, oni nam ne plaćaju za ovu recenziju i neće imati priliku da pogledaju bilo radnu bilo konačnu verziju ovog teksta, pre nego što bude objavljen. Takođe, niko od nas nije audio ekspert, mi smo samo ljubitelji zdravog načina života, kako kada je ishrana u pitanju, tako i kada govorimo o rekreativnom bavljenju sportom. A neki vid korišćenja slušalica je postao nerazdvojan deo bavljenja sportom.


Inače, u toku testiranja ovih slušalica Naenka je odlučila da, u želji da na svim tržištima nastupa pod istim brendom, uvede Nank kao jedinstveni brend. Stoga ćemo u tekstu da koristimo novo ime ili oba.


Kada sam prvi put čuo za bone-conduction tehnologiju bio sam zaista zaintrigiran. Pre oko 10-12 godina postojala je jedna Kikstarter kampanja za neku vrstu narukvice (kao za sat) koja je mogla da se upari sa pametnim telefonom i da se samo dlan i prsti koriste da se prenese zvuk do ušiju upotrebom tehnologije koštane provodljivosti i time obavlja telefonski razgovor. To je tada, za mene, bilo nezamislivo, ali taj proizvod, koliko sam upoznat, nije doživeo serijsku proizvodnju i širu upotrebu. Zbog toga sam bio skeptičan kada su bone-conduction slušalice počele da ulaze u širu upotrebu. Ali, imajući u vidu da sam sklon da isprobam nove proizvode, malo sam istražio tržište ove vrste slušalica i zaključio da su Nank (Naenka) slušalice najbolji izbor. Nisam uspeo da pronađem adekvatan termin u našem jeziku za bone conduction tehnologiju sem koštana provodljivost, tako da ću dalje u tekstu uglavnom koristiti termin „bone conduction“.


U najkraćem, tehnologija koštane provodljivosti radi tako što šalje vibracije kroz kosti vilice i jagodičnu kost, čime zaobilazi bubnu opnu i direktno stimuliše vaše unutrašnje uho. To znači da možete čuti zvukove oko vas dok slušate vašu omiljenu pesmu, podkast ili audio-knjigu.


Da pređemo odmah na opis samih slušalica. Nank (Naenka) Runner Diver2 kao što samo ime i kaže su druga iteracija Runner Diver linije. Nank Runner Diver2 ne samo da su slušalice sa bone-conduction tehnologijom, već su i vodootporne sa IP68 sertifikatom druge generacije. To znači da mogu da budu potopljene na dubini od 1m u trajanju do 30 minuta. Samim tim Nank Runner Diver2 slušalice mogu da se koriste tokom plivanja bez ikakvih problema i rezervi.

Takođe, imaju mogućnost skladištenja do 32GB audio fajlova koji mogu da se reprodukuju nezavisno od Bluetooth veze sa pametnim telefonom, takoreći offline. Naravno, poseduju mogućnost Bluetooth povezivanja sa telefonom ili pametnim satom kada ste van vode.

Nank (Naenka) Runner Diver2 imaju hidrodinamičan dizajn koji redukuje otpor i šum u vodi. Baterija traje do 10h kontinuirane audio reprodukcije, pod uslovom da je jačina zvuka oko 60%. Imaju veoma dobar kvalitet zvuka koji je čist i jasan.


Prednosti i mane Nank (Naenka) Runner Diver2

Ovo su neke od prednosti i mana na koje smo naišli tokom korišćenja:


Prednosti

  • Udobnost: moje iskustvo je da su Nank (Naenka) Runner Diver2 veoma fleksibile i lagane i veoma lepo leže na i oko glave. Nema nikakvog pritiska na ušima ili nekog izvora nelagode. Nakon njihovog korišćenja u periodu od mesec dana zaključio sam da mogu da se koriste satima bez bilo kakvog zamora. Sve to mogu da potvrdim i pored činjenice da je obim moje glave svakako nadprosečan. :)

  • Higijena: Za razliku od tradicionalnih slušalica ili slušalica koje idu unutar vašeg uha, Nank Runner Diver2 ne akumuliraju nečistoće, znoj ili bakterije. Veoma su lake za čišćenje i održavanje čime redukuju rizik od infekcija uha ili iritacije.

  • Svest o Okruženju: Nank Runner Diver2 slušalice omogućuju da čujete zvukove iz vašeg okruženja dok slušate muziku ili bilo koji audio fajl. Ovo je naročito važno za aktivnosti koje možete da imate na otvorenom prostoru kao što su trčanje, vožnja bicikla ili plivanje, gde je važno da budete svesni prisustva drugih ljudi, saobraćaja ili nekih drugih eventualnih pretnji. Takođe, možete da komunicirate sa drugim ljudima bez skidanja slušalica, što može biti korisno u nekim situacijama kod kuće ili na poslu.

  • Vodootpornost: Nank Runner Diver2 slušalica poseduju IP68 sertifikat i mogu da se koriste za plivanje u bazenima ili otvorenim vodama, i voda ili znoj ih neće oštetiti. Takođe, imaju hidrodinamički dizajn, inspirisan vodenim konjicom, koji smanjuje otpor vode.

  • Mogućnost Bluetooth povezivanja i offline korišćenja: Nank (Naenka) Runner Diver2 slušalice mogu da se povežu sa telefonom preko Bluetootha 5.3, koji nudi stabilnu i brzu vezu. Nudi povezivanje sa više kompatibilnih uređaja u isto vreme. Takođe, pruža mogućnost skladištenja do 32GB audio fajlova za ofline upotrebu.

  • Baterija: sa 10h kapacitetom, ove slušalice imaju kapacitet koji je vodeći u klasi.

  • Brzo punjenje: dok Runner Diver nije bio opremljen sa opcijom brzog punjenja, Runner Diver2 nudi tu mogućnost, čime može da isporuči dodatnih 2h muzike nakon samo 10min punjenja kada baterija bude na niskom nivou.

Mane

  • Probijanje zvuka: drugi oko vas, ako pojačate zvuk na maksimum, mogu čuti zvuk iz slušalica. Ovo nije problem ako trčite sami, ali može smetati drugima ako ste na nekom tihom mestu.

  • Slabiji bas: ovo važi za sve bone-conduction slušalice jer je to suštinska karakteristika te tehnologije, tako da ni Nank (Naenka) Runner Diver2 ne isporučuje isti nivo basa kao i tradicionalne slušalice. Razlog je činjenica da slušalice koje zvuk prenose preko kostiju ne mogu reprodukovati zvukove niskih frekvencija efikasno kao slušalice koje zvuk prenose preko vazduha. Ako ste ljubitelj jakog basa, kvalitet zvuka iz ovih slušalica može da vam bude neodgovarajući. Ali, kada Nank (Naenka) slušalice uporedite sa ostalim bone-conduction brendovima, one su apsolutno u vrhu kada je kvalitet zvuka u pitanju.

  • Vibracije: Ponekad, kada se pojača ton, mogu da se osećaju lagane vibracije na jagodičnoj kosti. Za mene, to uopšte nije problem, ali za neke ovo može biti manja neprijatnost. Ono što me je malo iznenadilo je činjenica da su vibracije najjače kada se slušalice uključe i isključe. Info zvuk koji se tada čuje je nepotrebno jak i sa primetnim vibracijama.

  • Kabl za punjenje: za neke je problem što moraju da nose još jedan kabl za punjenje jer ove slušalice koriste svoj kabl, a ne neki od univerzalnih.

  • Aplikacija za telefon: na osnovu informacije iz Nank (Naenke) razmatra se uvođenje aplikacije, ali nema konkretnih informacija o eventualnom datumu puštanja iste.


Šta se nalazi u pakovanju?

Pogledajmo šta dolazi u kutiji sa slušalicama.

  • Slušalice: Naravno, glavna atrakcija su same slušalice sa modernim „vitkim“ dizajnom.

  • Kabl za punjenje: Da bi napunili slušalice moramo da koristimo magnetni kabl za punjenje. Veoma lako se povezuje sa slušalicama, i kabl je dovoljno dugačak. Slušalice imaju LED indikator koji pokazuje kada se slušalice pune i kada se napune.

  • Čepići za uši: ako želimo da unapredimo kvalitet zvuka, posebno tokom plivanja, možemo da koristimo čepiće koji dolaze u 3 veličine. Napravljene su od mekanog silikona koji se prilagođava obliku ušne šupljine i time blokira spoljne zvukove. Takođe, lake su za stavljanje i skidanje.

  • Unapređivači kvaliteta zvuka (sound enhancers): ideja koja stoji iza ovih, takođe, čepića, je da se poveća kvalitet zvuka bez potpunog blokiranja spoljnih zvukova. Retko sam ih koristio, takoreći samo sam ih probao, jer mi je veoma važna svest o okruženju. Dolaze u 3 različite veličine kako bi svi mogli da nađu odgovarajuću.

  • Opciono – ne nalazi se u pakovanju – Torbica za slušalice: Kako bi se slušalice zaštitile od prašine, nečistoća ili oštećenja, mogu da se odlažu u namenskoj torbici koja može da se zasebno poruči na Nank (Naenka) internet prezentaciji. Torbica je napravljena od izdržljivog materijala i ima rasfešlus sa mrežastim džepom unutra. Kompatibilna je sa svim Nank (Naenka) slušalicama, i može da primi slušalice, kabl za punjenje i čepiće za uši. Lagana je i kompaktna i zgodna je da se ubaci u ranac.

  • Uputstvo za upotrebu sa svim potrebnim instrukcijama za korišćenje slušalica

Ovo je sažetak šta se sve nalazi u pakovanju:

Stavka

Opis

Slušalice

Bone-conduction slušalice sa vodootpornim dizajnom, ugrađenom reprodukcijom audio fajlova, Bluetooth povezivanje i baterijom dobrog kapaciteta.

Kabl za punjenje

Magnetni kabl sa LED indikatorom na slušalicama.

Čepići za uši

Silikonski čepići za upotrebu tokom plivanja. Blokiraju vodu i popravljaju kvalitet zvuka.

Unapređivači kvaliteta zvuka

Koriste se za unapređenje kvaliteta zvuka bez blokiranja zvukova iz okruženja.

Korisničko uputstvo

Neophodne instrukcije za početak korišćenja slušalica.

Silikonska traka

Traka koja se koristi za podešavanje čvršćeg prijanjanja slušalica uz glavu.

Kao što se vidi, Nank Runner Diver2 dolazi sa svime što je potrebno da se uživa muzici ili drugim audio izvorima. Bilo da ste plivate, trčite ili vozite biciklo, ove slušalice mogu da vam pomognu da ostanete motivisani tokom vaših omiljenih sportskih aktivnosti.


Podešavanje i Povezivanje

Podešavanje je veoma lako i jednostavno, pratično slično kao i kod bilo kojih drugih konvencionalnih slušalica sa kojima ste imali iskustva.


Uparivanje sa Bluetooth uređajima

Nank (Naenka) Runner Diver2 slušalice koriste Bluetooth 5.3 da se konektuju sa pametnim telefonom, tabletom, laptopom, pametnim satom ili bilo kojim uređajem koji koristi Bluetooth. Evo kako možete da vaše slušalice uparite sa nekim od uređaja:

  • Uverite se da je vaš Bluetooth uređaj uključen i da je udaljen do 10m od slušalica

  • Uključite slušalice pritiskajući i držeći 3s dugme za uključivanje. Čućete info zvuk „Welcome to Naenka bone-conduction headphones. Enter the Bluetooth mode“. LED svetlo na slušalicama svetli plavim svetlom po 1s naizmenično.

  • Na vašem Bluetooth uređaju potražite raspoložive uređaje za uparivanje i izaberite "Naenka Runner Diver2" sa liste. Čućete info zvuk "The Bluetooth is connected" i videćete plavo LED svetlo na slušalicama

  • Sada možete da uživate u muzici, podkastima, audio knjigama ili telefonskim pozivima.

Možete upariti vaše slušalice sa dva uređaja u isto vreme, i jednostavno se prebacivati sa jednog na drugi. Da biste to uradili pratite sledeće korake:

  • Uparite slušalice sa prvim uređajem na način objašnjen u tekstu iznad.

  • Isključite Bluetooth na prvom uređaju.

  • Uparite slušalice sa drugim uređajem na način opisan iznad u tekstu.

  • Ponovo uključite Bluetooth na prvom uređaju. Slušalice će se automatski rekonektovati sa oba uređaja.

  • Da bi ste se prebacivali sa uređaja na uređaj, pauzirajte reprodukciju na jednom uređaju i počnite na drugom.

Reprodukcija muzike i drugih audio fajlova iz memorije slušalica

Nank Runner Diver2 slušalice imaju ugrađenu reprodukciju muzike i na njima može da se uskladišti do 32GB audio fajlova. Ovo je savršeno za korišćenje tokom plivanja ili u bilo kojoj drugoj situaciji kada ne želite da nosite vaš telefon sa vama. Ovako pristupate toj opciji:

  • Povežite slušalice sa računarom koristeći USB kabl za punjenje.

  • Kopirajte i prebacite vaše muzičke fajlove sa računara u folder na slušalicama. Nank Runner Diver2 podržavaju MP3, WMA, WAV, APE, i FLAC formate.

  • Isključite USB kabl.

  • Uključite slušalice držeći 3s pritisnutim dugme za uključivanje.

  • Prebacite u režim reprodukcije muzike iz memorije slušalice sa trostrukim pritiskom na dugme za uključivanje. Čućete info zvuk "Enter the TF mode".

  • Koristite „+“ i „-„ dugme da podesite nivo jačine zvuka. Koristite dugme za uključivanje dapauzirate i pustite muziku. Pritisnite i držite 2s „+“ dugme da pređete na sledeću pesmu. Pritisnite i držite 2s „-“ dugme da pređete na prethodnu pesmu.

  • Uživajte u vašoj muzici sa odličnim kvalitetom zvuka, čak i pod vodom.

Savet: kada koristite slušalice tokom plivanja najbolje je da isključite Bluetooth na vašem pametnom telefonu, jer će slušalice pokušavati da se povežu sa njim čak i kada su u TF modu. Ovako ćete sprečiti konstantno konektovanje i diskonektovanje slušalica koje uvek prati i info obaveštenje koje prekida muziku koju slušate, što svakako može da vam pokvari ugođaj.


Kada budete želeli da se vratite u Bluetooth režim dovoljan je trostruki pritisak dugmeta za uključivanje. Čućete info zvuk "Enter the Bluetooth mode".


Podešavanje slušalica

Nank (Naenka) Runner Diver2 slušalice imaju fleksibilan i hidro-dinamičan dizajn koje ima za cilj udobno korišćenje bez obzira na veličinu i oblik glave. Iako je obim moje glave veći od proseka često mi se dešavalo da zaboravim da ih nosim. Zaista su udobne i lagane jer teže samo 31g.


U pakovanju se nalazi i dodatna silikonska traka koja može da se montira na slušalice kako bi omogućila još čvršće prianjanje slušalica. Međutim, ja nisam imao potrebu za korišćenjem te trake. Možda bi mogla da bude od koristi prilikom dužeg plivanja, ali samo ako ne nosite kapu za plivanje.


Evo kako da podesite silikonsku traku za Nank Runner Diver2:

  • Postavite slušalice tako da se oslone na vašu jagodičnu kost, ne uši. Kuke za uši bi trebalo da postavite iza ušiju i postavite ih tako da stoje čvrsto i sigurno.

  • Podesite silikonsku traku pomerajući je gore ili dole dok ne dođete do položaja gde se slušalice ne mogu pomerati kada energičnije pokrećete glavu.

  • Ako želite da koristite čepiće za uši da blokirate vodu ili spoljne zvukove, možete koristiti čepiće iz pakovanja ili bilo koje druge standardne čepiće za uši po vašem izboru.

Punjenje baterije

Nank Runner Diver2 slušalice imaju bateriju sa prilično velikim kapacitetom koja može da obezbedi do 10h kontinuiranog korišćenja pod uslovom da je jačina tona do max 60%. Naravno, ukoliko se koristi pri većoj jačini tona kapacitet će biti kraći. Kako bi ih napunili, pratite sledeće korake:

  • Uverite se da su slušalice isključene.

  • Povežite drugi kraj USB kabla na izvor napajanja kao što je računar, zidni punjač ili eksterna baterija, a magnetni deo povežite sa slušalicama.

  • Videćete naizmenično plavo svetlo na slušalicama koje signalizira da se slušalice pune. Kada plavo svetlo bude upaljeno neprekidno, slušalice su napunjene.

  • Odvojite USB kabl od slušalica.

Ne postoji mogućnost da se nivo napunjenosti proveri na samim baterijama. Tek kada nivo baterije padne na oko 10% čuće se audio obaveštenje „battery low“. Međutim, na većini pametnih telefona ili računara postoji mogućnost da se vidi procenjeni preostali kapacitet baterije u delu menija koji se tiče povezivanja sa Bluetoothom.


Udobnost

Jedna od glavnih prednosti ovih slušalica je njihova udobnost. Za razliku od tradicionalnih slušalica koje pokrivaju vaše uši ili ulaze u ušni kanal, bone-conduction slušalice stoje na vašoj jagodičnoj kosti i ostavljaju otvorenim ušni kanal. To znači da možete da uživate u vašoj omiljenoj muzici bez blokiranja zvukova iz vašeg okruženja, što je odlična stvar za sigurnost i opažanje vašeg okruženja.


Osvrnimo se malo detaljnije ergonomični dizajn Nank (Naenka) Runner Diver2 slušalica, koje su jedne od najboljih slušalica za plivanje, ako ne i najbolje na tržištu trenutno.

Nank Runner Diver2 koristi tehnologiju koštane provodljivosti da prenese zvuk putem vibracija u vaše unutrašnje uvo. Slušalice imaju dva transduktora koji su postavljeni na ravnom delu vaše jagodične kosti i nežno prianjaju na vašu kožu. Transduktori su sačinjeni od mekanog silikona koji je vodootporan i ne iritira kožu.


Slušalice su povezane sa fleksibilnom trakom za vrat koja je napravljena od memorijskog metala koji može da se savija i na taj način prilagodi različitim veličinama i oblicima glave. Traka za vrat takođe ima sloj silikona koji podseća na gumu koji pomaže da slušalice spadnu ili skliznu sa glave. Slušalice su veoma lagane (31g) i udobne za nošenje u dužim vremenskim intervalima.


Ja sam neko ko mora da nosi naočare stalno, ne samo dok čitam, i nisam imao nikakvih problema koristeći ih zajedno sa Nank slušalicama. Takođe, nosio sam ih zajedno sa kacigom za bicikl, i nisam naišao na nikakve probleme, zapinjanje ili zamor nakon duže upotrebe.


Ovo su neki saveti da se postigne udoban i siguran položajsa Nank Runner Diver2:

  • Podesite traku za vrat udobno oko vaše glave.

  • Pozicionirajte transduktore na jagodične kosti, tik ispred vaših ušiju.

  • Ako plivate, nosite kapu za plivanje preko slušalica kako biste ih zaštitili od pritiska vode i unapredili njihovu stabilnost.

  • Ako trčite ili vozite bicikl, možete da nosite kapu, bandanu ili traku za glavu preko slušalica, ali moje iskustvo je da to zaista nije potrebno, slušalice i bez toga stoje sigurno i udobno.

  • Ako osetite bilo kakvu nelagodu ili golicanje prouzrokovano vibracijama, smanjite jačinu zvuka dok nelagoda nestane.

Kontrole

Nank Runner Diver2 ima 3 dugmeta na desnoj strani: dugme za uključivanje, pojačavanje tona i smanjivanje tona. Možete koristiti ova 3 dugmeta da uključite i isključite slušalice, podesite nivo zvuka, pustite i pauzirate muziku, preskočite pesmu i vratite se na prethodnu, javite se na poziv i prekinete ga. Ova tabela prikazuje detaljnije funkciju svakog dugmeta.

Dugmad rade veoma pouzdano i laka su za korišćenje, čak i sa rukavicama. Oseti se zadovoljavajući klik prilikom pritiska što olakšava sprovođenje željene komande. Jedino prilikom plivanja morao sam malo više da se koncentrišem da pritisnem pravo dugme na pravi način, jer i ruke i slušalice su mokre i donekle klizave, ali nikako se ne može reći da je bilo teško koristiti ih.


Baterija i punjenje

Nikad nije prijatno kada vam baterija „iscuri“ usred plivanja ili vožnje bicikla. Nank (Naenka) Runner Diver2 slušalice imaju bateriju koja je u vrhu svoje klase i, kako su naveli u kompaniji Nank, baterija može u jednom punjenju da pruži do 10h reprodukcije pod uslovom da nivo zvuka ne prelazi 60% i 15h razgovora. Stand by vreme je 180h. Naravno, realan kapacitet baterije u praksi veoma zavisiće od vaših navika. U mom slučaju nisam mogao da dosegnem 10h, pretpostavljam pre svega zbog toga što ih najviše koristim prilikom trčanja ili vožnje bicikla, a to podrazumeva okolinu sa puno zvukova kao što je saobraćaj, te uglavnom moram da pojačam zvuk kako bi ih „nadjačao“. U svakom slučaju, prosečno mi bude dovoljno jedno punjenje nedeljno, eventualno dva u 10-tak dana, što priznaćete nije loše.


Međutim, ako se desi da istrošite bateriju baš pre vašeg treninga npr. Nank Runner Diver2 slušalice imaju mogućnost brzog punjenja koje vam pruža 90 minuta reprodukcije nakon samo 10 minuta punjenja.


Kvalitet poziva

Koliko je dobar kvalitet zvuka u pozivima?


Kratak odgovor bi bio: veoma dobar, mnogo bolji nego što sam očekivao. Nank Runner Diver2 ima ugrađen mikrofon koji prihvata vaš zvuk i prenosi ga dalje. Takođe, ima određene algoritme koji se koriste za poništavanje zvukova iz okoline, što pomaže da vas osoba na drugoj strani čuje jasno i bez smetnji. Naravno, može se dogoditi da na drugu stranu „prođu“ i neki zvukovi iz pozadine, najčešće vetar, saobraćaj ili pljusak vode, ali moje iskustvo do sada kaže da su ove slušalice više nego adekvatne za obavljanje telefonskih poziva.


Kvalitet reprodukcije muzike/podkasta

Jedna od najčešćih rezervi koje ljudi imaju u vezi bone-conduction slušalica je kvalitet zvuka. Kakve su ove slušalice u poređenju sa regularnim slušalicama kada govorimo o kvalitetu reprodukcije muzike i npr. podkasta? Ja koristim ove slušalice već više od mesec dana i moram da kažem da sam veoma impresioniran sa kvalitetom reprodukcije.

Kao što sam već napomenuo, za razliku od konvencionalnih slušalica koje sprovode zvuk kroz ušni kanal, slušalice sa koštanom provodljivosti prenose zvuk kroz jagodičnu i viličnu kost do unutrašnjeg uha.


Nank (Naenka) Runner Diver2 slušalice imaju veoma moćan vibracioni uređaj koji prenosi čist i detaljan zvuk. Od basa nisam mnogo očekivao, ali bas je iznenađujuće dobar imajući u vidu da ne postoji direktan kontakt sa bubnom opnom i poredeći ga sa drugim bone-conduction slušalicama koje sam probao. Kompletno audio iskustvo je veoma ugodno kako kada je u pitanju muzika, tako još više kada su u pitanju podkasti ili audio knjige.

Naravno, kvalitet zvuka zavisi i od Bluetooth veze i kvaliteta audio fajlova koje slušate. Nank Runner Diver2 ima stabilnu Bluetooth 5.3 vezu koja omogućuje lako i neometano prenošenje audio fajlova.


Na moje iznenađenje, muzika zaista može da se sluša i u njoj uživa i tokom plivanja, bez brige da će voda oštetiti slušalice. Bas je čak i jači kada se sluša pod vodom jer voda zatvara vaš ušni kanal na sličan način na koji bi to čepići za uši uradili. Moram da napomenem da, u zavisnosti od vašeg stila plivanja i činjenice da li plivate u bazenu ili na otvorenom moru npr., možete da čujete i zvuk prskanja vode, ali u mom slučaju to nije imalo značajan negativan uticaj.


Imajući sve ovo u vidu, ipak mora da se kaže da, ako je vaš glavni motiv za kupovinu slušalica slušanje muzike, one možda i nisu prvi izbor. Ali za mene, koji sam tražio svestrane slušalice koje će mi omogućiti, pored kvaliteta zvuka, i svest o zvukovima iz okoline i udobnost, Nank Runner Diver2 su savršene. One pružaju odličan balans i veoma su udobne i trajne čime su odličan izbor za aktivne osobe.


Tipični primeri korišćenja

BC slušalice su odličan izbor za sve koji žele da uživaju u muzici bez blokiranja njihovih ušiju. Najčešće mogu da se koriste prilikom sledećih aktivnosti:

Trčanje

Kada trčimo želimo da čujemo saobraćaj, ljude i prirodu oko nas. Zato, za mene, ovakve slušalice su savršene za trkače. Nank (Naenka) Runner Diver2 su zaista udobne i nema bojazni da će da skliznu, padnu ili povrede vaše uši čak i nakon duže upotrebe, ili kad se baš oznojite tokom onih dužih trčanja tokom letnjih meseci.


Ja više ne mogu da zamislim trčanje bez ovih slušalica, bilo da sam raspoložen za moju omiljenu plejlistu ili neki zanimljiv podkast.


Vožnja bicikla

Vožnja bicikla je još jedna aktivnost koja od nas traži da budemo fokusirani na naše okruženje, verovatno još više nego prilikom trčanja. Treba da čujemo automobile, njihove sirene, signale i druge bicikliste na putu. Takođe, često moramo da budemo u mogućnosti da komuniciramo sa drugim biciklistima u našoj grupi ili čak slušamo uputstva sa navigacionog uređaja.


Zbog toga su slušalice sa koštanom provodljivošću idealne za bicikliste. Pružaju nam mogućnost da čujemo sve što se dešava oko nas, a da u isto vreme isporučuju jasan i detaljan zvuk u naše uši. U zavisnosti od saobraćaja, ponekad može da bude izazov da čujemo muziku ili zvuk, čak kada pojačamo zvuk do kraja, ali to je baš ono što i očekujemo od njih, da ne prave kompromis sa mogućnosti da čujemo zvukove iz okruženja.


Plivanje

Plivanje je jedno od najizazovnijih aktivnosti za slušanje muzike. Velika većina slušalica nisu vodootporne i pogodne za upotrebu pod vodom. Čak i da jesu, često gube Bluetooth vezu ili kvalitet zvuka kada se potope ispod površine vode. Zbog toga su ove slušalice tako dobar izbor za plivače. One rade pod vodom bez bilo kakvih problema zahvaljujući njihovoj tehnologiji koštane provodljivosti koja se ne oslanja na vazduh da bi prenela zvuk.


Nank Runner Diver2 su ultimativne slušalice za plivače jer imaju IP68 sertifikat za vodootpornost. Takođe, imaju ugrađen muzički plejer sa kapacitetom od 32GB, tako da možete da slušate svoje omiljene pesme bez potrebe da imate telefon sa sobom.


Inače, nisam neki ljubitelj plivanja, ali sada bi to moglo da se promeni. Moj glavni problem je što mi je plivanje monotono, ali sada kada imamo mogućnost da slušam muziku dok plivam, mogu da zamislim sebe kako plivam češće i duže.


Transport

Bilo da vozite, koristite javni prevoz ili hodate ulicom, morate da budete svesni svog okruženja. Morate da čujete saobraćaj, sirene, obaveštenja i ljude oko vas. Takođe, morate da imate mogućnost da odgovarate na pozive bez sklanjanja pogleda sa puta ili ruku sa volana. Zbog toga su ove slušalice pogodne za upotrebu u transportu. Omogućuju vam da čujete sve što se dešava oko vas, dok slušate muziku ili podkast.

Takođe, imao sam priliku da ih koristim tokom leta avionom i mogao sam bez bilo kakvih problema da pogledam film koji spremio za gledanje dok sam na putu.


Gledanje filmova/slušanje muzike

Nank (Naenka) Runner Diver2 su odlične za gledanje filmova ili slušanje muzike, npr. kasno noću kada deca spavaju. Nisam primetio bilo kakav problem u sinhronizaciji zvuka i slike, a zvuk je bio kristalno jasan.


Takođe, volim da ih koristim kada gledam neki sport, kao npr. košarkaške utakmice, jer sa njima se osećam više uključenim u utakmicu jer jasnije čujem zvukove igrača i publike.


Zaključak

Ako tražite slušalice koje mogu da vas isprate tokom treninga plivanja, trčanja ili biciklističkih avantura, trebalo bi definitivno da date šansu Nank (Naenka) Runner Diver2 BC slušalicama. Koriste bone conduction tehnologiju, isporučuju zvuk visokog kvaliteta ne blokirajući vaše uši. Vodootporne su, imaju Bluetoot 5.3 generacije i ugrađeni muzički plejer sa 32GB kapacitetom. Udobne su i baterija im dugo traje. Nank Runner Diver2 su ultimativne slušalice za sve aktivne osobe koje se bave plivanjem, trčanjem i vožnjom bicikla, ali i bilo kojim drugim sportom.


Teško je naći bolje i raznovrsnije slušalice u segmentu bone conduction slušalica, čak i ako uzmemo u obzir poznatije brendove na tržištu. Tačno je da im je cena visoka, ali su svakako kompetitivne i po tom kriterijumu. Takođe, Nank često ima promocije na svojoj web prezentaciji (www.naenka.com). Kada podvučemo crtu i uzmemo u obzir šta sve nude ove slušalice, teško je naći slušalice koje nude više u smislu kvaliteta i brojnih karakteristika, bez obzira na cenu.


Ako ste zainteresovani da kupite Nank (Naenka) slušalice možete takođe da iskoristite promo kod “DobreIN” i time ostvarite popust od 15% na www.naenka.com.

8 views0 comments
bottom of page