top of page

Probajte sirove energetske barove - puni vitamina i ukusa!

Updated: Mar 13, 2023

Da li ste upoznati sa sirovim energetskim barovima? Oni su nedavno postali izuzetno popularni među osobama koje vode računa o zdravlju, a nije teško zaključiti zašto! Sirovi barovi nude niz prednosti u odnosu na konvencionalne energetske barove, čineći ih zdravijom i hranljivijom opcijom.

Jedna od glavnih prednosti sirovih energetskih barova je da su napravljeni od zdravih i prirodnih sastojaka. Za razliku od konvencionalnih energetskih barova, koje često sadrže veštačke zaslađivače, boje i konzervanse, sirovi barovi se prave od sastojaka poput orašastih plodova, semenki i urmi. Ovi prirodni sastojci pružaju širok spektar vitamina, minerala i drugih hranljivih sastojaka, čineći ih odličnim izborom za sve koji žele zdravu grickalicu koja će im dati energiju.


Još jedna prednost presnih barova je to što su manje slatki u poređenju sa konvencionalnim barovima. Sirovi barovi dobijaju svoju slatkoću iz prirodnih izvora poput urmi, koje imaju niži glikemijski indeks od rafinisanog šećera. To ih čini znatno boljim izborom za sve koji žele održati zdrave nivoe šećera u krvi.


Sirovi barovi takođe su bogati sastojcima koji su dobri za srce, poput orašastih plodova, semenki i sušenog voća. Pošto se ne podvrgavaju visokim temperaturama, ovi barovi zadržavaju svoje vitamine i minerale, uključujući vitamin E i C, gvožđe, magnezijum i kalijum. Osim toga, niski su u kalorijama i mastima, što ih čini odličnom grickalicom za sve koji paze na svoju težinu.


Pored toga, proteini u sirovim energetskim barovima su jedan od njihovih najvažnijih sastojaka. Ovi barovi su obično napravljeni od mešavine orašastih plodova, semenki i suvog voća, što ih čini bogatim izvorom proteina. Proteini su ključni za izgradnju mišića, a također igraju važnu ulogu u održavanju zdravlja kostiju i kože. Proteini u sirovim energetskim barovima se lakše apsorbiraju od proteina koji se dobijaju iz konvencionalnih energetskih barova, što znači da telo brže i efikasnije koristi ove proteine kako bi izgradilo mišiće i održalo zdravlje tela.


Presni barovi su takođe bogati vlaknima u poređenju sa konvencionalnim barovima, zahvaljujući svojim celovitim sastojcima. To znači da su odlični za varenje i mogu vam pomoći da se osećate sitim i zadovoljnim duže vreme. A pošto su sirovi, one su takođe bogati enzimima, što može olakšati i ubrzati apsorpciju svih važnih hranljivih sastojaka.


Dakle, bez obzira da li ste vredni student, sportista ili samo osoba koja želi da ostane zdrava i puna energije, sirovi barovi su odličan izbor. Oni su prenosivi, praktični i puni svih hranljivih sastojaka koji vam trebaju da biste ostali puni energije tokom celog dana. Probajte ih i sami se uverite!

11 views0 comments
bottom of page